راهنمای انتخاب بهترین هاست | ۶ نکته مهم در انتخاب هاست مناسب

بدون دیدگاه
راهنمای انتخاب بهترین هاست

اولین قدم برای راه اندازی یک وب سایت و کسب و کار اینترنتی، خرید دامنه است. نام دامین مناسب، باید مرتبط با نوع فعالیت و کسب و کاریا خدمات  شما باشد که در مقاله قبل بطور کامل درمورد انتخاب دامین مناسب صحبت کردیم، پس از خرید دامین، نیاز به فضایی در اینترنت دارید که اطلاعات شما را در دسترس عموم قرار دهد. این فضا، همان “هاست”  نامیده می شود. خرید هاست قدم دوم در راه اندازی یک وب سایت است. انتخاب دامنه و هاست مناسب از نان شب هم برای صاحبان سایت واجب‌ تر است!

شاید انتخاب دامنه‌ ی بد، خیلی ضربه‌ ی سنگینی به کسب و کار شما در فضای آنلاین نزند، اما به دلایل مختلف، اشتباه در انتخاب یک هاست مناسب، می‌تواند تیشه به ریشه‌ی سایت اینترنتی و فروشگاه آنلاین شما بزند.

 چگونه می توانیم بهترین هاست را برای سایت خود انتخاب کنیم؟

برای انتخاب هاست خوب و شرکت هاستینگ مناسب باید نکات مهمی را در نظر بگیرید. فضای میزبانی شما باید از ارائه‌دهندگان معتبر خریداری شود و از نظر کیفیت، سرعت، پایداری و امنیت تضمین شده باشد. خیلی‌از کسانیکه به تازگی وارد این عرصه میشوند  تنها به دلیل ارزان بودن سراغ هاست‌هایی میرن که با مشکلات زیاد و نداشتن پشتیبانی خوب روبه‌رو میشن و یا به دلیل معتبر نبودن ارائه‌دهنده‌ی هاست، سایت آنها به یک‌باره از دسترس خارج میشود.

هاست‌هایی که در درسترس هستند و به کاربران ارائه می‌شوند در دیتاسنترها و سروهای داخل ایران و خارج از ایران میزبانی می‌شوند. معمولا هاست‌های خارجی از سرورهای آلمان، فرانسه و کانادا هستند و این نکته را فراموش نکنید که هاست‌های ایرانی در شرایط مشابه نسبت به نمونه‌های خارجی قیمت نسبتا بالاتری دارند. در اینجا با مهمترین نکاتی که هنگام انتخاب هاست مناسب برای وب سایتتان باید به آن‌ها توجه کنید، آشنا می شوید.

هاست یا سرویس میزبانی چیست؟

سرویسی است که میزبانی سایت ها و صفحات وب را بر عهده دارد و شامل فضایی در یک کامپیوتر مرکزی است که همیشه به اینترنت متصل می باشد (سرور) و خدمات مرتبط با آن می شود.  اصطلاحات “هاست”، “هاستینگ”، “میزبانی وب”، “Host” و “Hosting” نیز بجای “Web Hosting” بکار برده می شوند.

کلمه هاست در زبان انگلیسی به معنی میزبان است و در واقع محیطی مجازی بر روی یک سرور می باشد که برای داده های یک سایت تدارک دیده می شود. همچنین بر روی هر سرور بیش از یک سایت می تواند میزبانی شوند. سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که آیا تعداد وب سایت های موجود بر روی یک هاست در سرعت آن تاثیرگذار خواهد بودیا خیر؟
تعداد سایت های روی یک هاست به قدرت پردازنده، رم، فضای سرور و همچنین میزان استفاده وب سایت ها از این منابع بستگی دارد.

تمام فایل ها و اطلاعات یک وب سایت بر روی فضای هاست قرار دارد، بنابراین مدیر هر وب سایت به صورت مجزا جهت مدیریت فضای میزبانی وب سایت خود نیاز به کنترل پنل دارد که با آن می تواند به پایگاه داده ها، ایمیل ها و فایل های خود دسترسی داشته و آن ها را مدیریت کند.
زمانی که چند وب سایت بر روی یک هاست قرار میگیرند از اصطلاح هاست اشتراکی استفاده می کنیم بدین معنی که منابع سرور فقط در اختیار یک سایت نیست و بین چند سایت مشترک هست. در ادامه به معرفی انواع هاست میپردازیم و سپس برخی از ویژگی های مهم انتخاب هاست مناسب را بررسی میکنیم

معرفی و بررسی انواع هاست:

انواع هاست بر اساس سیستم عامل

  1. هاست لینوکسی

همانطور که از نام هاست ها مشخص است، تفاوت هاست لینوکسی با هاست ویندوزی در نوع سیستم عامل آن ها می باشد. متناسب به زبان برنامه نویسی وب سایت خود می توانید هاستتان آن را انتخاب کنید. هاست لینوکس  از زبان های برنامه نویسی html ،php ،js  پشتیبانی می کند، بنابراین اگر زبان برنامه نویسی وب سایت شما، php  است هاست مناسب شما هاست لینوکسی است.

  1. هاست ویندوزی

هاست ویندوز می تواند از زبان های برنامه نویسی js ،php ،html و asp پشتیبانی کند، همچنین به دلیل اینکه زبان برنامه نویسی asp  توسط مایکروسافت منتشر شده است تنها هاست ویندوز امکان پشتیبانی از این زبان را دارد، بنابراین اگر زبان برنامه نویسی وب سایت شماasp  است، هاست مناسب برای شما هاست ویندوز می باشد.

انواع هاست بر اساس سرویس

۱- هاست اشتراکی (Shared Hosting)

هاست های اشتراکی بر روی یک سرور اختصاصی یا مجازی ایجاد می شوند. تعداد هاست هایی که بر روی یک سرور ایجاد می شوند، بستگی به ظرفیت و قدرت آن سرور دارد. مثلا یک سرور می تواند تا ۳۰۰۰ وب سایت را میزبانی کند. همانطور که از نام این نوع هاست ها مشخص است، منابع سرورها در بین هاست ها به صورت اشتراکی می باشد. مثلا اگر یک وب سایت که ترافیک بالایی دارد، ۷۵ درصد از منابع سرور را مصرف کند، برای سایر سایت ها تنها ۲۵ درصد منابع برای استفاده باقی می گذارد.

همچنین در این نوع هاست ها، در یک سرور اختصاصی یا مجازی به تعداد مشخصی کاربر (بستگی به قدرت سرور) هاست ایجاد می شود که هر کدام از آنها دسترسی به سایت خود دارند، تمام سرویس های با نام میزبانی وب یا هاست در اینترنت از نوع اشتراکی می باشند که هزینه های هاست اشتراکی بسیار کمتر است و امنیت این سرویس ها خوب است.

هاست های اشتراکی برای وب سایت های در حال طراحی با بروزرسانی، سایت های معرفی کسب و کار یا خدمات و به طور کلی برای سایت هایی که نیازی به آنلاین بودن ۲۴ ساعته ندارند بسیار مناسب است.

در هاست های اشتراکی هر کدام از کاربران دارای کنترل پنل اختصاصی برای مدیریت فایل ها هستند که پلسک و Cpael از شاخص ترین کنترل پنل های هاستینگ می باشند. و دسترسی مستقیم به سیستم عامل سرور را ندارد. اما از لحاظ قیمت هاست اشتراکی به صرفه ترین سرویس میزبانی وب می باشد.

۲- سرور اختصاصی مجازی (VPS)

vps  مخفف Virtual Private Server و به معنی سرور اختصاصی مجازی می باشد. سرور مجازی مناسب برای سازمان های بزرگ دولتی و خصوصی، فروشگاه اینترنتی بزرگ و پر ترافیک می باشد. به طور کلی سرور مجازی مناسب برای افرادی یا مجموعه هایی می‌باشد که به یک سرور اختصاصی خود (Dedicated Server)  نیاز دارند، اما توان مدیریتی یا اقتصادی اجاره یک سرور اختصاصی کامل را ندارند، بنابراین اگر به دلیل امنیت، سرعت و پایداری بالای وب سایت خود نمی خواهید از هاست های اشتراکی استفاده کنید، سرور مجازی بهترین انتخاب برای شماست.

امکاناتی که سرورهای مجازی در مقایسه با هاست های اشتراکی در اختیار شما قرار می دهند:
  • سرعت بسیار بالا
  • فضای نگهداری بالا
  • امکان داشتن ترافیک بالا
  • تسلط و کنترل کامل بر روی سرور
  • تهیه نسخه پشتیبان (Back Up)
  • تامین امنیت فیزیکی و امنیت اطلاعاتی
  • امکان کنترل و نظارت سرور

به طور خلاصه خدماتی که سرور مجازی ارائه می دهد، بین خدمات سرور اشتراکی و سرور اختصاصی است. در سرور مجازی سخت افزار سرور همچنان بین استفاده کنندگان به اشتراک گذاشته می شود. اما فراموش نکنید منابع پارتیشن بندی می شوند و هر پارتیشن منابع سخت افزاری اختصاصی خودش را دارد و می تواند تقریباً معادل یک سرور اختصاصی کامل پیکربندی شود.

۳- سرور اختصاصی (Dedicated Server)

کسب و کارها و وب سایت های بزرگی که ترافیک بالایی دارند و می خواهند یک ترافیک پرکابرد داشته باشند، می توانند از سرورهای اختصاصی استفاده کنند. خدماتی که سرورهای اختصاصی دارند میتواند  امکانی کارآمد برای موسسات و سازمان های بزرگی داشته باشد که نمی خواهند از سرورهای اشتراکی با دیگران استفاده نمایند.
در نظر داشته باشید هزینه اجاره سرورهای اختصاصی بالاتر از از هاست های اشتراکی و سرورهای مجازی خواهد بود.

مهمترین ویژگی هایی که سرورهای اختصاصی را از سرورهای مجازی متمایز می کند:
  • انحصاری بودن منابع سخت افزاری و نرم افزاری
  • تسلط و کنترل کامل بر روی سرور
  • قابلیت افزایش و ارتقا سخت افزار داخلی
  • قدرت پردازش و محاسباتی سریع
  • ایجاد پایگاه های اینترنتی متعدد
  • پشتیبانی سخت افزاری و نرم افزاری
  • پهنای باند بسیار قابل توجه
  • تامین بستر ترافیک ماهانه ی بیش از میزان معمول
  • آزادی در نصب نرم‌افزارهای مورد نظر بر روی سرور
  • آزادی در مدیریت محتوای سرور

همچنین به جز سازمان ها و شرکت های بزرگ، صاحبان وب سایت های دانلودی و بازی های آنلاین که به پهنای باند زیادی نیاز دارند نیز میتوانند از سرورهای اختصاصی استفاده کنند.

۶ نکته کلیدی که در انتخاب هاست باید دقت کرد:

بعد از آشنا شدن با انواع هاست ها میخواهیم شما را با  ویژگی‌ها و امکانات یک هاست خوب آشنا کنیم.

۱- زبان برنامه نویسی و سیستم مدیریت محتوا سایت

اولین قدم برای خرید هاست این است که بدانید وب سایت خود را می خواهید با کدام زبان برنامه نویسی کنید. اگر از سیستم‌های مدیریت محتوا استفاده می‌کنید، معمولا زبان برنامه نویسی سایت شما PHP  است. به طور کلی اگر وب سایت شما با زبان برنامه نویسی PHP و بانک اطلاعاتی MySQL برنامه نویسی شده است، پس بهترین گزینه برای شما هاست لینوکس می‌باشد.
اما اگر از Asp.Net برای برنامه نویسی سایت خود استفاده کرده‌اید باید هاست ویندوز بخرید.

پنل کاربری و محیط مدیریت هاست و فضای میزبانی ساده موجب می شود که شما بتوانید به راحتی فایل ها و بانک های اطلاعاتی خود را مدیریت کرده و وضعیت هاست خود را مانیتور کنید.

از آنجایی که بیشتر هاست‌هایی که در ایران ارائه می‌شود هاست‌های مبتنی بر لینوکس هست، کاربران به دلایل مختلفی چون سادگی کاربری، قیمت و… سراغ دو پنل سی‌پنل (CPanel) و دایرکت ادمین (Direct Admin) می روند.
و به دلایل مختلفی چون سهولت کار، امکانات بیشتر، سادگی رابط کاربری برای مبتدیان و…، داشبورد سی‌پنل طرفداران بیشتری دارد. اما یک پنل مدیریی دیگر به نام پلسک (Plesk) وجود دارد که برای میزبانی وب‌سایت‌های مبتنی بر ویندوز که با زبان Asp.net نوشته شده‌اند، پیشنهاد می‌شود.

۲- حجم فایل‌ها و بانک اطلاعاتی

فضای هاست مقدار فضایی است که شرکت هاستینگ بسته به سیاست‌های خود به صورت اشتراکی یا اختصاصی در اختیار شما می‌گذارد تا سایت خود را راه‌اندازی کنید. هر چه مقدار فضای مورد نیاز شما بیشتر شود، هزینه‌ی هاستینگ نیز بالاتر می‌رود ولی این مقدار افزایش هزینه به صورت کاملا منطقی در پلن‌ها مختلف در نظر گرفته شده است.

یک شرکت هاستینگ مناسب دارای انواع هاست با پلن‌های متفاوت است، تا بتواند نیاز مشتری را در هر سطحی برآورده کند.

معمولا پلن‌های مختلف و متنوعی برای ارائه‌ی خدمات هاست وجود دارد. این پلن‌ها معمولا در میزان فضای هاست، پهنای باند، تعداد اکانت FTP، تعداد ساب دامین و… باهم متفاوت هستند.
برای اینکه بدانید کدام پلن بهترین گزینه برای شماست لازم است ابتدا حجم کلی فایل‌های وب سایت خود را در نظر بگیرید و بر اساس آن پلن ها را بررسی کنید.

برای اینکه هنگام انتخاب پلن مناسب زیاد سردرگم نشوید بهتر است از هاستی استفاده کنید که امکان ارتقا  در آن وجود داشته باشد، در این صورت براحتی می‌توانید یکی از پلن‌ها را انتخاب کنید و در آینده در صورتی که با مشکل کمبود فضا، پهنای باند و… مواجه شدید به سادگی پلن خود را ارتقاء دهید.

۳- بکاپ گیری

یک نکته‌ی مهمی که وجود دارد درمورد بک آپ گیری یا پشتیبان گیری و امنیت هست، که باید در زمان انتخاب و خرید هاست به آن توجه زیادی داشت.
 داده ها و اطلاعات وب سایت شما باید به صورت امن در این هاست نگهداری شود و از بین نرود. بهترین راه برای حفظ امنیت داده ها بکـاپ گیری دوره ای از اطلاعات سایت می باشد.

جهت حفظ امنیت داده ها و اطلاعات وب سایت، باید بتوانید از اطلاعات هاست خود به صورت دوره ای و مستمر (برای مثال هفتگی) نسخه پشتیبان تهیه کنید. معمولاً زمان تهیه‌ی backup در پلن‌ها متفاوت است. توجه کنید که از هاستی استفاده کنید که پشتیبان‌گیری منظم در فواصل مناسب داشته باشد

همچنین خود شما نیز به عنوان مدیر سایت باید در فواصل زمانی مشخص از وب سایت خود بکاپ تهیه کنید تا در زمان بروز مشکل بتوانید بکاپ خود را بازگردانی کرده و سایت را به حالت قبل برگردانید.
اما سعی کنید هاستی انتخاب کنید که بتواند آخرین نسخه بکاپ تهیه شده از اطلاعات سایت شما را در اختیارتان قرار دهد.

۴- قیمت خدمات میزبانی وب

به هزینه ای که بابت سرویس های میزبانی پرداخت می کنید دقت کنید

سعی کنید قیمت هاست‌های مختلف را بررسی کنید و هاستی را انتخاب کنید که فشار مالی بالایی برای شما نداشته باشد.  ضمنا باید به‌گونه‌ای باشد که شما توانایی تمدید آن را داشته باشید و از این نظر با نگرانی مواجه نباشید.
اگر پلن‌های خدمات هاستینگ شرکت‌های مختلف را ببینید متوجه خواهید شد که قیمت‌ها با یک اختلاف معقولی نسبت به یکدیگر متفاوت هستند،  اما  بعضی از شرکت‌ها یا اشخاص با قیمت بسیار پایین و ناچیز به ارائه‌ی خدمات هاستینگ می‌پردازند که متاسفانه برای جبران هزینه‌ها مجبور به فروش هاست بیش از ظرفیت سرور خود هستند. این کار باعث می شود کیفیت خدمات ارائه شده توسط آن‌ها بسیار پایین باشد و با قطعی‌ها و مشکلات زیادی مواجه خواهید شد.

۵- پشتیبانی و  امنیت مناسب

مهم‌ترین موضوع هنگام انتخاب شرکت هاستینگ پشتیبانی مناسب، خدمات پس از فروش مسئولانه و احترام به مشتریان می‌باشد. همچنین پاسخ سریع و صحیح به سوالات و مشکلات مشتریان به صورت شبانه روزی به روش های مختلف مانند: تلفن، گفتگوی آنلاین، تیکت و … یکی از اساسی ترین فاکتورها جهت انتخاب سرویس دهنده هاست می باشد.
وب سایت شما که حاصل زمان، هزینه و تلاش شبانه روزی شماست بر روی سرورهای آن شرکت قرار دارد و  در صورت بروز هرگونه مشکل سخت افزاری و نرم افزاری برای سرورها، شرکت هاستینگ شما باید بدون کمترین آسیبی به اطلاعات شما، در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل را بررسی و رفع کند.
 شرکت هاستینگ مورد نظر شما باید بتواند وب سایت و سرویس های شما را در مواقع مورد نیاز پشتیبانی کرده، در زمان های تمدید سرویس اطلاعات رسانی کرده و پاسخگوی سوالات شما باشد.

نکته بسیار مهم دیگری که وجود دارد امنیت هاستینگ است

این موضوع برعهده شرکت هاستینگ است. البته وبمستر سایت نیز باید با استفاده از ترفندهای لازم و ابزارهایی که در اختیار دارد امنیت سایت خود را افزایش دهد، اما موضوع تامین امنیت سرور به شرکت هاستینگ مربوط می شود.

متاسفانه اگر هاست شما امنیت پایینی داشته باشد و راحت هک شود، باید قید سایت و اطلاعات ‌تان را بزنید.
این مشکل زمانی بدتر می‌شود که بخواهید از هاست‌های اشتراکی استفاده کنید. معمولا اگر سراغ شرکت‌های هاستینگ معتبر بروید کمتر نسبت به این موضوع دغدغه خواهید داشت.

توجه کنید منظور از امنیت، هم امنیت فیزیکی و هم امنیت نرم‌افزاری است.
نگهداری سرورها در مکان امن زیر نظر نیروی امنیتی، مقاوم‌سازی فضا در برابر حوادث مختلف (سیل، آتش، زلزله و..)، کمک گرفتن از سیستم‌های پایش و تجسس و… برای حفظ امنیت فیزیکی سرورها الزامی هستند.

گواهینامه امنیتی ssl

که مربوط به فعال بودن پروتکل https روی سایت شماست، اهمیت خاصی دارد. هنگام فعال شدن برخی از قابلیت‌ها مانند درگاه پرداخت الکترونیک، نیاز دارید تا امنیت سایتتان تامین باشد. ضمن اینکه SSL روی سئوی سایت نیز موثر است.

بیشتر شرکت‌های ارائه دهنده هاست این گواهینامه را به صورت رایگان برای شما فعال می‌کنند، ولی بهتر است این ویژگی روی هاست مورد نظر شما به صورت رایگان وجود داشته باشد.

شما میتوانید برای اطمینان از پشتیبانی مناسب یک شرکت هاستینگ، در زمان غیر از ساعت اداری با آنها در تماس باشید و برای خرید هاست از آنها مشورت بخواهید!

۶- آپ تایم یا در دسترس بودن هاست  (UpTime)

به مدت زمانی که سایت فعال بوده و در دسترس کاربران است اصطلاحا آپ تایم می گویند.
آپ تایم به صورت مستقیم به سرور بستگی دارد. قطع شدن سرور موجب می شود وب سایت هایی که بر روی آن سرور قرار دارند نیز قطع شوند.
یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب هاست، آپ تایم سرور می باشد. یک سرور خوب باید بتواند وب سایت ها را همیشه در حال اجرا و در دسترس قرار دهد. آپ تایم پایین به دلیل  از دسترس خارج شدن های مکرر به سئوی سایت شما آسیب می رساند. استاندارد جهانی آپ تایم ۹۹ درصد می باشد.

امروزه بهترین پردازنده ها و سخت افزار سرور توسط شرکت هایی همچونIntel ،HP و Supermicro  ارائه می شوند که قادر خواهند بود در مدت زمان طولانی، بدون هیچگونه اختلال و وقفه، جوابگوی نیاز کاربران باشند. از شرکتی که از سرورهایی با این سخت افزارها بهره برداری می کند، می توان بهترین هاست را انتظار داشت.
انتخاب یک هاست با درصد پایداری بالا یک نکته‌ی بسیار مهم در بهینه‌سازی سایت است که گوگل برای رده‌بندی وب‌سایت‌ها همواره به آن توجه دارد.

همچنین برای اینکه متوجه شوید زمان uptime سایت شما چقدر است، می‌توانید از ابزارهای مانیتورینگ سرور مانند uptime  robot  کمک بگیرید.

کلام آخر و نتیجه گیری

قرار نیست دنبال بهترین هاست دنیا باشید؛ بلکه، باید به دنبال مناسب‌ترین هاست برای خودتان بگردید.

با دانستن این نکات ارزشمند می توانید سرویس دهنده میزبانی مناسب خود را انتخاب نمایید.

حالا که به پایان مقاله‌ی انتخاب مناسب ترین هاست رسیدیم، قطعا بر شما پوشیده نیست که اهمیت انتخاب هاست مناسب تا چه اندازه زیاد است و سرنوشت سایت و حتی کسب و کار شما به این انتخاب گره خورده است.
برای انتخاب یک هاست مناسب بهتر است از یک متخصص یا شرکت‌های هاستینگ معتبر کمک بگیرید.
توصیه‌ی ما به شما استفاده از خدمات هاست شرکت هایی است که  جزو برترین شرکت‌های خدمات هاستینگ در ایران هستند.

در این مقاله، قصد داشتیم راهنمای خرید هاست مناسب را در اختیارتان بگذاریم. امیدوار هستیم، مطالعه‌ی این مقاله بتواند فرایند انتخاب هاست را برای‌تان کمی آسان‌تر کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید