رژیم سرشار از پتاسیم می‌تواند خطر مشکلات قلبی را ۲۴ درصد کاهش دهد

بدون دیدگاه
رژیم سرشار از پتاسیم می‌تواند خطر مشکلات قلبی را 24 درصد کاهش دهد

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از پتاسیم می‌تواند نقش مهمی در کاهش خطر بیماری‌های قلبی، بستری شدن در بیمارستان و مرگ داشته باشد و این کاهش خطر تا ۲۴ درصد برآورد شده است.

به ریپورت گاردین، غذاهایی مانند آووکادو، موز، اسفناج، ماهی و برخی سبزیجات سرشار از پتاسیم هستند و به بدن کمک می‌کنند تا نمک اضافی را از خون دفع کرده و سلامت قلب را ارتقا دهد. این یافته‌ها در کنگره جامعه اروپایی قلب ارائه شده‌اند و اهمیت رژیم غذایی غنی از پتاسیم را برجسته می‌کنند.

کاهش خطر بیماری‌های قلبی با پتاسیم

پروفسور «هنینگ بوندگار» (Henning Bundgaard) از بیمارستان دانشگاه کپنهاگ و محقق ارشد مطالعه، توضیح می‌دهد که بدن انسان در دوران تکامل، زمانی که در دشت‌های گرم زندگی می‌کرده و میوه و سبزیجات می‌خورده، با رژیم غذایی پتاسیم بالا و سدیم پایین رشد کرده است. با گذر زمان و تغییر به رژیم‌های مدرن شامل غذاهای فرآوری‌شده، نسبت سدیم به پتاسیم از ۱۰:۱ به ۱:۲ تغییر کرده است که این تغییر می‌تواند به افزایش خطر آریتمی، نارسایی قلبی و مرگ منجر شود. پتاسیم برای عملکرد صحیح قلب حیاتی است و مطالعات دیدن‌ای نشان می‌دهند که کمبود پتاسیم با افزایش آریتمی و خطرات قلبی همراه است.

در مطالعه‌ای که شامل ۱۲۰۰ بیمار قلبی با دستگاه دفیبریلاتور کاشتنی (ICD) بود، نیمی از شرکت‌کنندگان رژیم غذایی با پتاسیم بالا دریافت کردند. برای مثال، مصرف گوشت که خود سرشار از پتاسیم است، به‌دلیل داشتن سدیم بالا محدود شد تا اثر مثبت افزایش پتاسیم حفظ شود.

در نهایت، افزایش سطح پتاسیم خون با کاهش ۲۴ درصدی خطر بیماری‌های قلبی، بستری شدن یا مرگ همراه بود. نیز افزایش پتاسیم در محدوده طبیعی باعث کاهش نیاز به شوک با دستگاه ICD و بهبود نتایج بالینی بیماران شد.

بیشتر بخوانید:  بوییدن مداوم رایحه‌های خاص می‌تواند ماده خاکستری مغز را افزایش دهد

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که افزایش پتاسیم خون با رژیم غذایی، مکمل‌ها یا داروهای همستیز گیرنده مینرالوکورتیکوئید (Mineralocorticoid receptor antagonist) می‌تواند بار آریتمی را کاهش دهد و نتایج بالینی بیماران را بهبود بخشد. افزون‌براین، پتاسیم بیشتر می‌تواند فشار خون را کاهش داده و عملکرد عضلات را بهبود دهد. غذاهایی مانند اسفناج، لوبیا، سیب‌زمینی پخته، ماست، موز، آووکادو و ماهی تن منابع کلیدی پتاسیم محسوب می‌شوند و مصرف آنها برای ارتقای سلامت قلب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی توصیه می‌شود.

به گفته «دکتر کری روکستون»، کارشناس تغذیه که در این مطالعه شرکت نداشت، بسیاری افراد درباره کاهش مصرف نمک آگاهی دارند اما اهمیت افزایش پتاسیم برای پیشگیری از سکته و حمله قلبی کمتر شناخته شده است. نیز سازمان ایمنی غذایی اروپا کمبود پتاسیم در رژیم غذایی اروپایی‌ها را به‌عنوان یک نگرانی مهم مطرح کرده است.

دکتر «سونیا بابو-نارایان»، کاردیولوژیست و مدیر بالینی بنیاد قلب بریتانیا، نیز می‌گوید:

«مطالعه در دانمارک نشان داد که افزایش سطح پتاسیم خون در محدوده طبیعی در بیماران دارای ICD باعث بهبود نتایج بالینی و کاهش نیاز به شوک دستگاهی می‌شود.»

برچسب‌ها: سونی

جدیدترین‌ مطالب

مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید