دانشمندان:‌ میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را در اثر کرونا از دست داده‌اند و خبر ندارند

بدون دیدگاه
دانشمندان:‌ میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را در اثر کرونا از دست داده‌اند و خبر ندارند

عوارض همه‌گیری ویروس کرونا همچنان در سراسر جهان احساس می‌شود، اما برخی از این نوتیفیکیشندها کمتر از بقیه مورد توجه قرار گرفته‌اند. یک تحقیق جدید نشان می‌دهد که بخش بزرگی از افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، ممکن است حس بویایی خود را بدون آنکه حتی متوجه شوند، از دست داده باشند.

براساس ریپورت ساینس‌آلرت، از دست دادن کامل حس بویایی (آنوسمی) یا کاهش آن (هیپوسمی) یکی از عوارض شناخته‌شده ابتلا به کووید-۱۹ و بسیاری از عفونت‌های ویروسی دیگر است. ویروس‌ها با تداخل در عملکرد سلول‌ها و گیرنده‌های بینی، این مشکل را ایجاد می‌کنند. اگرچه این حس اغلب پس از بهبودی بازمی‌گردد، اما همیشه این‌طور نیست.

از دست دادن حس بویایی در اثر کرونا

پژوهشگران دانشگاه نیویورک برای بررسی کردن دقیق‌تر عواقب بلندمدت کووید-۱۹ بر حس بویایی، یک مطالعه گسترده کردند. آنها حس بویایی ۲۹۵۶ داوطلب با سابقه ابتلا به کرونا و ۵۶۹ فرد سالم را مورد آزمایش قرار دادند. این آزمایش‌ها به‌طور متوسط ۶۷۱ روز پس از اولین آزمایش کرونای شرکت‌کنندگان انجام شد.

نتایج این تحقیق بسیار غافلگیرکننده بود؛ از میان گروه مبتلا به کرونا، ۱۳۹۳ نفر تصور می‌کردند که با مشکل بویایی مواجه هستند و آزمایش‌ها نیز این موضوع را برای حدود ۸۰ درصد آن‌ها تایید کرد. نکته عجیب این بود که ۱۵۶۳ نفر دیگر از همین گروه، هیچ مشکلی را در حس بویایی خود ریپورت نکردند اما نتایج آزمایش‌ها نشان داد که ۶۶ درصد از این افراد نیز پس از ابتلا به کرونا، دچار کاهش یا از دست دادن حس بویایی شده‌اند.

دلیل اینکه چرا بسیاری از افراد متوجه از دست دادن حس بویایی خود نمی‌شوند، هنوز مشخص نیست. محققان این فرضیه را مطرح می‌کنند که ویروس کرونا ممکن است به مغز آسیب رسانده باشد و آگاهی افراد نسبت به حواس خود را محدود کند.

بیشتر بخوانید:  کوچک‌ترین ذره در جهان کدام است؟

این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که تحقیقات پیشین، از دست دادن حس بویایی را با بیماری‌هایی مانند «آلزایمر» مرتبط دانسته‌اند. به نظر می‌رسد حس بویایی و عملکرد شناختی مغز ارتباط نزدیکی با هم دارند و می‌دانیم که کووید-۱۹ می‌تواند هر دو را تحت تأثیر قرار دهد. درکل حس بویایی ما چیزی فراتر از لذت‌بردن از بوی غذا یا یک باغ پر از گل است. این حس یک سیستم هشداردهنده مهم برای تشخیص خطراتی مانند نشت گاز یا فاسدبودن مواد غذایی محسوب می‌شود.

این تحقیق در ژورنال JAMA Network Open منتشر شده است.

جدیدترین‌ مطالب

مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید