«اسفنج‌های خوراکی» که چربی را جذب می‌کنند

بدون دیدگاه
«اسفنج‌های خوراکی» که چربی را جذب می‌کنند

دانشمندان چینی میکروبیدهای (ریزگلوله) خوراکی گیاهی ساخته‌اند که مانند «اسفنج» هستند و چربی‌های موجود در رژیم غذایی را به خود جذب می‌کنند و سپس با مدفوع دفع می‌شوند. این اسفنج از عصاره چای سبز، ویتامین E و جلبک دریایی ساخته شده است و می‌تواند جایگزینی ایمن‌تر و در دسترس‌تر برای روش‌های پرخطر فعلی مانند جراحی بای‌پس معده یا داروهایی با عوارض جانبی ناخوشایند باشد.

براساس ریپورت SciTechDaily، محققان دانشگاه سیچوان چین این اسفنج‌ها را روی موش‌ها آزمایش کردند و نتایج آن بسیار امیدوارکننده بوده و این تیم اکنون آزمایش‌های بالینی بر روی انسان را آغاز کرده است.

محققان می‌گویند: «کاهش وزن می‌تواند به برخی افراد در پیشگیری از مشکلات طولانی‌مدت سلامتی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی کمک کند. میکروبیدهای ما مستقیماً در روده عمل می‌کنند تا جذب چربی را به روشی غیرتهاجمی و ملایم مسدود کنند.»

اسفنج‌های خوراکی برای کاهش وزن

برخلاف داروهای موجود مانند ارلیستات که با تداخل در عملکرد آنزیم‌های گوارشی، عوارض جانبی جدی مانند آسیب به کبد و کلیه را با دارند، این میکروبیدها با یک مکانیسم فیزیکی عمل می‌کنند.

سلول‌های چربی

مکانیسم جالب این اسفنج‌ها بدین صورت است:‌ محققان با استفاده از پیوندهای شیمیایی بین پلی‌فنول‌های چای سبز و ویتامین E، یک هسته مرکزی ساختند که به‌طور طبیعی به قطرات چربی متصل می‌شود. این هسته با یک پلیمر طبیعی مشتق‌شده از جلبک دریایی پوشانده شده است. این پوشش از میکروبیدها در برابر محیط اسیدی معده محافظت می‌کند.درنهایت هنگامی که میکروبیدها به روده می‌رسند، پوشش محافظ در پاسخ به تغییر pH منبسط می‌شود و هسته جاذب، چربی‌های نیمه‌هضم‌شده را به خود جذب می‌کند و به دام می‌اندازد. چربی به دام افتاده سپس با مدفوع از بدن دفع می‌شود.

محققان پیش‌بینی می‌کنند که این میکروبیدهای تقریباً بی‌مزه می‌توانند به راحتی در رژیم غذایی افراد گنجانده شوند؛ برای مثال می‌توان آن‌ها را به به دسرها و نوشیدنی‌ها اضافه کرد. برای ارزیابی اثربخشی این روش، محققان موش‌ها را به مدت ۳۰ روز تحت یک رژیم غذایی پرچرب (۶۰ درصد چربی) قرار دادند. نتایج موش‌هایی که میکروبیدها را دریافت کردند، در مقایسه با گروه‌های دیگر خیره‌کننده بود. این موش‌ها ۱۷ درصدی وزن کل بدن خود را کاهش دادند. نیز در فرایند کاهش وزن آسیب کمتری به کبد آنها وارد شد.

یافته‌های این پژوهش قرار است در نشست پاییز ۲۰۲۵ انجمن شیمی آمریکا (ACS) ارائه شوند.

جدیدترین‌ مطالب

مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید