قهوه می‌تواند اثربخشی برخی آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش دهد

بدون دیدگاه
قهوه می‌تواند اثربخشی برخی آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش دهد

پژوهشگران «دانشگاه توبینگن» در آلمان دریافته‌اند ترکیبات روزمره‌ای مانند کافئین موجود در قهوه می‌توانند بر نحوه واکنش باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها تأثیر بگذارند.

در این مطالعه، دانشمندان باکتری «اشریشیا کلی» (E. coli) را در معرض ۹۴ ماده مختلف از جمله داروها، آنتی‌بیوتیک‌ها و ترکیبات غذایی قرار داده‌اند تا تغییرات ژنتیکی و پروتئینی آن بررسی کردن شود. نتایج تحقیق نشان داده که حتی موادی مانند نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌توانند سیستم دفاعی باکتری را فعال کرده و نحوه لاگین یا لاگ‌آوت داروها را تغییر دهند.

تاثیرگذاری کافئین موجود در قهوه

به گفته محققان، کافئین موجب فعال شدن یک تنظیم‌کننده ژنی به نام Rob می‌شود و این فرآیند در نهایت چندین پروتئین انتقالی در باکتری را تغییر می‌دهد.

این تغییرات موجب کاهش جذب برخی آنتی‌بیوتیک‌ها مانند سیپروفلوکساسین می‌شود. نکته جالب اینکه این واکنش در سالمونلا انتریکا (باکتری دیگری)، با وجود شباهت نزدیکی که به E. coli دارد، دیدن نشده و این موضوع نشان می‌دهد حتی باکتری‌های مشابه نیز الزاماً رفتار یکسانی ندارند.

این یافته‌ها که در مجله PLOS Biology منتشر شده، به نوعی مقاومت سطح پایین اشاره دارد که نه از جهش‌های ژنی کلاسیک، بلکه از هماهنگی محیطی باکتری ناشی می‌شود. به‌همین‌دلیل رژیم غذایی، مصرف همزمان داروها و حتی زمان‌بندی درمان می‌توانند در عملکرد آنتی‌بیوتیک‌ها نقش داشته باشند. براین‌اساس، چیزی که می‌خوریم یا می‌نوشیم می‌تواند در اثربخشی درمان‌های ضدباکتریایی تعیین‌کننده باشد.

بیشتر بخوانید:  کمربند سیارکی منظومه شمسی به‌تدریج در حال ناپدیدشدن است

جدیدترین‌ مطالب

مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید