مشاهدات میدانی در جنگلهای اوگاندا و ساحل عاج نشان میدهد که گویی کسی باید به شامپانزهها تذکر بدهد. براساس یافتههای پژوهشگران، عشق بیپایان این حیوانات به خوردن میوههای رسیده و شیرین، نوتیفیکیشند غیرمنتظرهای دارد: آنها هر روز بهطور ناخواسته مقدار قابلتوجهی الکل مصرف میکنند.
به ریپورت گاردین، پژوهشگران برای نخستین بار توانستند برآورد کنند که شامپانزههای وحشی روزانه چه مقدار الکل مصرف میکنند. آنها این اطلاعات را با اندازهگیری میزان اتانول در میوههایی گرفتند که روی زمین جنگل افتاده و شامپانزهها آنها را از کف پارک ملی کیباله در اوگاندا و پارک ملی تای در ساحل عاج جمعآوری میکنند.
گرچه هر میوه بهتنهایی کمتر از نیمدرصد الکل داشت، وقتی شامپانزهها حجم زیادی از گوشت میوههای رسیده را میخورند، مقدار کل الکل مصرفی آنها به طور قابلتوجهی افزایش مییابد. آنها به ویژه عاشق انجیر بودند که بیشترین میزان الکل ثبتشده را در میان نمونهها داشت و به نظر میرسد یکی از دلایل اصلی «سرمستی طبیعی» آنها باشد.
دادلی بر این باور است که مصرف الکل توسط شامپانزهها در طبیعت، از فرضیهی او با عنوان «میمون مست» کمک میکند. طبق این فرضیه، تمایل انسان به نوشیدن ریشه در نیاز اجداد نخستیما به میوههای رسیده و تخمیرشدهی پرانرژی دارد. مارو افزود: جذابیت انسان به الکل احتمالاً از همین میراث غذایی به وجود آمده است.